Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ge fásen i å norpa dem!


Poetens poppuläraste prylar


Köpte 2 pennor, igår.
De gick på 12 kr./styck.
En lämnar, nu, blåa spår,
som bildas vid fingrars tryck.
På pappret, här, nu, ord står.

Teven är, helt, underbar !
En möbel med fjärrvision.
Jag kan se båd´ när å var !
En teknisk revolution, -
mitt synfält utvidgat har.

Tavlan, målad av en vän, -
- den föreställer hans brud,
liggandes under himlen, ~~
som en kvinnlig, fager Gud,
som väntar på honom, än.

Bokhyllorna med många,
hundratals dagböcker i, -
som sökt å Livet fånga
medans, då det gått förbi,
på vägarna, de långa....

Jag är så fäst vid tingen, ¨¨¨¨
som gör mitt hem till ett hem.
Hoppas, verkligen, ingen ---
vill tvinga mig slänga dem.
Vore värsta handlingen, --

-- när, var, varför, hur - av Vem !?







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 592 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-08-19 10:21



Bookmark and Share


  Ronny Berk
den frågan väl förmedlad, ja !
2017-08-24

  ULJO
Den här gillade jag väldigt mycket
2017-08-21

  ULJO
Den
2017-08-21

  Anya VIP
Hoppas och tror ingen vill tvinga dig att slänga dina älskade saker. En fin text med bilder som gör att jag nästan känner mig som om jag vore hemma hos dig. Skriva kan du!

Tycker Afrikas blomma skriver så fint under. skriver under på det!
2017-08-20

    Elisabeth Nilsson VIP
Betydelsen av att ha älskade ting omkring, skriver du så bra om!
2017-08-20

  Blomma-Stjärna VIP
gillar denna så mycket!
man får sin identitet också av nödvändiga prylar, kära minnen och älskade saker!
(fast en samlare och sambo, som jag tvingas då och då till att "ömsa skinn" - )
2017-08-19

  ResenärGenomLivet VIP
Det är klart att man inte vill bli av med sina grejor, speciellt sådana som betyder något...
2017-08-19

  objekt3
å fina dikten
2017-08-19
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf