Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

4:e Snaran

Likgiltigt går han bygden kring
tänker mest på ingenting
bär en Prästkrage i sin hand
rycker tafatt ett blad ibland.

Blommor i kragen den vita och fina
snörde prästelikt hals, som en lina.
Predikningar aldrig blev skrivna för hand
mumlande ryktes blad, sedan han flina ibland.

En bön för vart blad i denna vita krage
inget konstigt alls för den sinnessvage
som gick stilla på vägar kring
strödde prästkragebommor i en ring.

© Bosse 3 september 2017.




Bunden vers (Rim) av Bossepoet från Österbotten
Läst 171 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-03 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten