Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DET NYA FINNS INOM VAR OCH EN NÅGONSTANS

Vad de på parnassens villkorade satser förorda som reglemente över diktens former,hämmar,avskalar och begränsar det vilda,spontana,naturliga..

Den sortens poetiska verk vars välansat välvårdade trädgård,som arkitektoniskt och mönstergillt ordnade i motsats till den vilt oregerliga poesins hemlighetsfulla trädgård,varav den sistnämnda med favör kan sägas mera äkta i sin naturs spontana äventyrslystna oförutsägbarhet vilken förefaller generera en spänning av den sorts nyfikenhet som undrar vad som kan hända där alla slags poetiska dofter ryms av udda,okända oberäkneliga revolterade gränsöverskridande poeter som det genererande.

Att vinna ryktbarhetens lov och göra sig hörd är att komma med något häpnadsväckande,storartat,förskräckligt......vad som helst,bara det tillför någon ny dimension,men ännu har ingen lyckats,för temat är det outtröttligt densamma som i pragmatins eufism söka uttrycka samma sak i en annan ordvändning.

Det nya finns inom oss,någonstans där vi inte varit.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-03 16:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP