Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är de som känner sig hotade, osäkra på sin egen identitet. Eller för att de tror att ideologier smittar?


Förhållningssätt





Tänker att det måste vara skillnad på att acceptera
ett sätt att vara och att 'tycka' samma saker. Lika
litet som det går att 'tvinga' någon att tycka. Går det
i och för sig inte att tvinga någon att acceptera något.

Jag tycker i alla fall att det är tokigt med ismer. Det är
en sorts 'måla in sig i ett hörn-mentalitet'. En sorts
'frivilligt tunnelseende'. Det går ju att vara 'troende'
på två sätt. Antingen genom att känna sig hotad av

att det finns människor som inte delar deras världsbild,
och därför försöker omvända dem. Jag har en tendens
att bli vän med människor som har en uppfattning,
men inte känner sig hotade av att jag har min egen.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 386 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-07 14:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP