Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BIBLIOTEKARIEN SOM BLEV SIN FAVORITBOK

För litteraturintresserade bibliofiler kan böcker bli som en drog,en drog som inte är riskfri från efterverkningar vilka kan övergå till rena psykoser,som det finnas åtskilliga exempel av,på psykiatriska kliniker.

Ett fall är om den nitiske bibliotekarien som läste om sin favoritbok,om och om igen tills hon "blev" den boken,vars biverkningar föranledde att hon till sist blev intagen för psykiatrisk vård där hon hamnade på en avdelning där varje patient var en bok för sig.

Denna psykiatriska avd blev därför med tiden ett levande bibliotek,där den fd bibliotekarien hittade många nya intressanta böcker i människogestalt,men förblev sin egen favoritbok trogen livet ut,som var den boken om sig själv.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-08 07:58



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP