Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...


Vackra ansikte

I andra världar söker du mig aldrig
Jag finner trygghet i tomma väggar
och flimrande tankar
vilka tillsammans sjunker allt djupare ned
under min bleka hud

Du drar dig inte för att åsamka mig
all världens oro
och i mitt sinne, mitt hjärta,
du drar dig igenom
med en nål av bly.
Så tung, så tung,
så ond
är din förgiftning
och så vackert glänser dina ögon
när de betraktar mitt ansikte:
nöden i mina djupa andetag.

Ditt utbrännande liv
ligger likt en kluven hinna
över min kropp
och som ett spindelnät
du etsar mig fast i marken.




Fri vers av Sara-Magdalena Kostenniemi
Läst 327 gånger
Publicerad 2006-05-28 18:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sara-Magdalena Kostenniemi
Sara-Magdalena Kostenniemi

Senast publicerade
9.
8.
7.
6.
4.
3.
2.
1.
* Se alla