Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att stundom förklara verkligheten för en möjligt ovetande menighet.


Dagens förklarade ord 2017 09 10




Husbock.
-
Är den som Siv säger sig vara gift med.
Han är villig och står för det mesta till tjänst.
Han innehar den position som förut var hemmafruns.
Han gör tydligen mer än tomtar omkring
med dammsugaren, lagar mat,
serverar samt utgör sällskap vid måltider, till teven
och en del andra sysslor i hemmet.
Siv säger sig vara nöjd med arrangemanget.
Bland annat svarar han i telefon då det ringer.
Öppnar ytterdörren då det finns någon utanför,
samt kommer med småvarmt
både till matighet och viss dryckenskap.
Som en sorts betjänt med inbyggd äktenskapslicens
och uppvaktning med frukost på sängen
och rent allmänt högst servil,
alltid vänlig och tål de mest skiftande humör,
årstid och val av Sivs vänner.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-10 18:33



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
Fast egentligen är väl husbocken den stränga hushållsföreståndarinnan som blir tirriterad av Karlsson på taket?
2017-09-10
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP