Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SKOGSFNATT

Fågeln kvittrar på granens gren
kvittrar så vackert om flickeben
brunbrända ben i skogen.

I skogen djup ekorren skuttar
från kvist helt visst bland kottar
kliar bak örat, tänker finurligt.

Finurligt kanske det hände, härom sist
älvorna dansar med barfota fötter
mössen kilar bland trädens rötter
hoppar i daggvåta gläntan med list.

Katten smyger snårgömd men tyst
svart, vacker som natten med ögons lyst.
Nu skogsrået spelar sin morgonsång
dags att vakna min kära på en gång
innan sagan blir grym.

© Bosse 11 september 2017.





Bunden vers (Rim) av Bossepoet från Österbotten
Läst 172 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-11 09:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten