Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad till av en annan poet nyss, i alla fall hennes text, utan vilken läsning föreliggande lilla alster inte skulle ha kunnat se dagens ljus. Michaela Dutius.


Som uppoffring seddt



Uppmaningen 'på edra platser',
känns som ett formligt stridsrop
och det är väl just där och då
som en batalj avgörs.

Sedan hörs startskottet
och adrenalinet får kropp och själ
att svetsas samman
till en möjligt väl oljad maskin.

Kanske just längtan till ett 'där och då',
är stark nog både i före, under och efter.
Som utgör själva kärnan i allt slit mödan värd.
Engagemanget, tid till arbete och vila.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 568 gånger
Publicerad 2017-09-12 07:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP