Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som en sorts tävling eller sport i att 'göra processen kort'. Dikt är det, upp dikt at.


Säger de verkligen så?



Ibland undrar en ju. Vid vitt skilda tillfällen säkert.
Som att en tävling i gång skulle börja med orden
'Klara, färdiga, gåååååå'

Går de sedan iväg eller småspringer de?
Vem har väl ens hört talas om
deltävlingar som innehållit:

Paddla kanot hundra meter.
Gå hundra meter.
Simma hundra meter.

Cykla hundra meter.
Hoppa längd om och om igen på fem minuter.
Kasta spjut tre gånger.

Kasta kula tre gånger.
Jogga hundra meter.
Blanda till en sallad, men skala,
skölj, tärna och riv till den.

Kuta i hundra meter bärstol.
(Du bär en speciellt utvald pall.)
Fixa ihop ingredienser till en deg,
knåda ihop degen,
forma den till fyra bröd,
sätt in plåten i ugnen.

Skriva eller ropa om och om igen
'Det var inte jag'.
Tolv gånger.

Eftersom det inte var du,
skall du väl inte ha medalj heller?
Nej, just det.
Det var för välgörenhet du presterade.
Dussinet övningar, precis nätt och jämnt.

Du har tre timmar, tolv minuter och 36 sekunder på dig.
Den som kommer exakt eller nära utsatt tid har vunnit.
Under eller över.

Senare får du dock veta att alla deltagare är vinnare.
De kom till start.
De kom, såg och gick i mål.




Fri vers av lodjuret/seglare VIP
Läst 543 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-12 09:41



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
...uppräkningarna av moment och ut(t)ryck är visserligen lite kul(a) i sitt recept, där vanligare mixas med ovanligare.

Emellertid på upploppet når denna text sin fulländning, med frågor kring vilket motiv som må varit målet. Att komma till start kan vara störst - likaledes att känna sin tid... att fortsätta hoppa(s) för hoppandets skull?!?
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP