Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Att det som står gäller en individ som går under namnet Veronica vanligtvis, ser du som underförstått. Bara att du lånar henne din röst och penna ibland. Som du hennes liv och erfarenheter, stundom. Eivor är bortrest just i dagarna.


En halv fisk (tid är pengar)





En del människor kommer med uttalanden som
'Det finns ingenting att se'.
De menar då underförstått, på tv,
på bio eller något i den stilen.

Lika underförstått skall det vara
att om det fanns,
det de vill se,
skulle det vara 'något annat'.
Vad detta 'annat' skall kunna vara,
har någon tagit fasta på
i underhållande syfte.

Så där litet som i förbigående, i handlingen.
Oavsett den som 'ser'
eller i alla fall upplever något,
skall få ta del av detta gång efter annan,
i en mängd varianter.

Exempelvis i en film med Roger Moore som agent 007.
Där en scen som är en uppföljare
på en tidigare film med Roger Moore som James Bond.

I denna utvikande serie scener
syns en rund gosse med fru på semester i
'bortre orienten'.
Ett något vidsträckt område,
litet lagom diffust sådär.

Det är ett fantasi-fullt område
som löper från Afrikas västra kust
till östra sidan av Japan.
Längs ekvatorn 'med omnejd'.

I scenen erbjuds fru Pepper
en elefant i snidat trä,
av en liten gosse.
Hon erbjuds detta upprepade gånger
och varje gång sänker gossen priset.

Något senare i handlingen
får frun syn på samma sorts turistiska elefant
på ett bord på en marknad.
Då blir hon eld och lågor över den,
då hon får 'välja själv'.
Ungefär som en nyckfull diktator.

Det finns 'inget att se'.
Men eftersom tiden ändå skall fördrivas.
Väljs det att ses,
så finns det i alla fall något att klaga på.
Eller överraskas av.

Själv är du troligen inte mycket bättre.
Bara att om det inte finns något att se.
Du gör något annat än ser på teve.

Läser en bok,
umgås med någon,
inte blott ringer alltså.

Tar en promenad, städar eller sover en stund.
Lyssnar på musik
eller något annat som inte har
med teve eller bio att göra.

Ibland 'finns det ingenting' i affären.
Då brukar du kunna nöja dig
med 'en halv fisk'.
På en sådan saknas huvud,
fenor, skinn samt ryggrad
och andra 'större' ben.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-15 08:10



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Med både Veronica & Roger, fisk och elefant, fågelperspektiv samt hemmablindhet bland temana i samma text, så finns det alltid något att läsa - om än inte just "det" (som några tror saknas, fast som överraskar halvt om halvt).
2017-09-18

  Nanna X
Låter som ett ryggradslöst djur.
2017-09-15

  ULJO
"en halv fisk" i din värld är med andra ord nästan inget alls, eller?
2017-09-15
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP