Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett mycket litet minne


Innehållet dras ur mig av någon
som lyfter upp det lilla skeppet,
mellan tummen och pekfingret,
från golvet bland glassplittret. 

Bärs i en varsam handflata
och sätts till havs med en lätt knuff
av pekfingret skjuts det ut mot
oupptäckta öar, pirater och fraktfartyg 

fyllda av ren rom och kubanska cigarrer.
Idag var skeppet oändligt litet.
Som segel har det minnet av dagen
då vi överdoserade på nyfriterade munkar.

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 359 gånger
Publicerad 2017-09-15 12:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson