Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hem smitt

Lyfter händernas bägare över mitt huvud
tusen rosor flöda mellan fingrar
en flod av glädje vid en sjö där stridsskepp står
skaver reling mot reling med revade segel
forntid, nutid möts med kärlekslös längtan.

Var vi där, har vi ett nu med brustna egon
sökaren vandrar i varuhusets välordnade
arkadlabyrinter, finner finner ej lyckan
bland ofrågade produkter, varaktighet
lämnas ingen garanti för kärleksfyllda möten.

Längtans ofyllda sköten bär framtid i sagan
vem skriver tragedins hetsande frågor när
sanningen stavas med obesvarade adjektiv
statistiskt säkerställt för säkert utfall den fina
fredagseftermiddagen när pizza bli ett skällsord.

© Bosse 19 september 2017.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 160 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-19 11:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
En bastant
4- rätters
Diktmatverk
Att inmundiga
Bitvis, med klok
svängda ord!
:}
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten