Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tidsförlust

Heligt helgon i grå kaftan
vi möttes en dag
när jag promenerade på stan.
Hälsade servilt sade god dag.

Heliga helgon är spöken blott
som dårarna se
eller kanske en dag som nu
när du ätit och druckit gott.

Ett sekel delat med två det blev
så länge sedan har helgon fått gå
som skuggor i ett land där vi bor.
Saknar väl någon att någon hålla i hand.

Kärlek över tid och rum ändå
får alla från apparat, gudbefalls
blek lyser skenet i ombonat rum.
Spöklik glädje, programmerat skratt.

© Bosse 21 september 2017.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-21 08:30



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Spänningsvidd och drama på ett filosofiskt vis...
2017-09-21

    Sefarge VIP
Fantasi eggande skrivet!
Att ta betalt för gammal ost. ..
Tänker på licensbråket i cyberrymden!


2017-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten