Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En speciell skapelse.


Om människan


Här i människans rike
är vi alla, ganska, små.
Vi är varandras like, -
- men skillnader finns, ändå.

Du kan hamna i nånns famn,
ser det som ditt enda sätt
att -mänskligt- komma i hamn.
Vilket, väl, är allas rätt.

Långa, fina sekvenser, --
som ilar fram å åter,
testar mänskliga gränser -
å övertramp förlåter.

Människan vill behaga
Kärlekar som hon har fått !
Inte ta folk av daga, --
som ej har gjort henne nått!

Till Jorden kom människan
för, drygt, 6.000 år, sen.
Om detta du läsa kan
i skrifter om Sanningen !

Hon börja´ å så sitt frö, -
alltså : förökade sig ..
Ty, människan vill ej dö.
Det är ingen poppis grej!

Leva, vill hon - med råge.
Det är, - utan tvekan så.
Mot sin ljusa regnbåge, -
- jag vet, - vill människan gå !!

Å, finna rosa Lycka, --
vill varje kvinna å man.
Att med den hjärtan smycka...
Detta önskar människan !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 430 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-25 01:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Du fångar så mycket i hur det är att leva och vara människa, hur lika vi innerst inne är varandra! Du är skicklig med rim!
2017-09-25

  Marita Ohlquist VIP
Fina och tänkvärda bilder från poetens palett!
2017-09-25

  ULJO
Inför lagen och livet borde alla våra lika
2017-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf