Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nått gott i det Kommande !


-Mål - i Sikte !


-Marsch Framåt, - bara gå!
Vill nå mitt Mål, en Dag !
Samtiden är så rå!
Vi bör ta nya tag, - -
- bättre Visioner få!

Den här kvällen blir, snart,
ett förbigånget nu, - - -
som passerat, med fart,
inemot Stjärnor 7,
som lyser fint å klart !

Men, följ nu med, inatt!
Morgonen vi finner ! ---
Var å en ler, så glatt.
Tror EJ Natten vinner !
På Dagen vi får fatt !

Förlänger man Tiden,
kan Dagen likna år ....
Mot Himmelska Friden,
kanske, vi alla går ?
Eller, väntar -- STRIDEN ?!

-Mål i Sikte, - det får
vi, väl, ändå hoppas,
förrns Livets Slut, vi når, --
- som då blommor knoppas !!
Framåt, -- på rätta Spår!....-







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 419 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-26 01:51



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
satt just hos en sjuk
men humorfylld kämparkvinna
på snart 80år -
blev smittad av hennes glöd
och känner i dikten här
samma starka vilja till att komma på rätt spår

- framåt
till det goda livet
som när vi det når
får en dag att bli till - ett år!

2017-09-26

    Elisabeth Nilsson VIP
Mot nya mål i detta liv, skriver du om i häftig text med bra rim!
2017-09-26

  Salvation Pepper
Livet: något att se framemot - alltid!
2017-09-26

  ULJO
Mål i sikte, helt rätt tänkt
2017-09-26

  Fulbergarn
Du tänker som en vän jag har men du skriver det bättre,

Ja, jag hoppas på nått
något som smakar gott
på något sött bär
som vill hålla mig kär
samt att mitt fotfäste
inte slinter
en endast gång
på hela denna långa
kalla vinter
hör änglarnas sång
och den
ondes finter
går inte hem
men det gör tomten
även om han går bort
oh vips de hela gick så fort
så jag får väl önska glad midsommar redan nu

/ Mvh den ende


2017-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf