Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tanke ikon

Volvo hette inte den första bilen
där de förlorade oskulderna skrek
i utsparkade fönster sorgset.

varför fanns inga pubar
där malörtsbägarna fylldes
till brädden innan sängdags

Fred skanderades
på barrikaden
vapenlös förblev
framtids segern

i diskhoar tvättades
nerspydda skjortor
till morgondagens
unga demonstranter

Lyckans gosedjur
smeks i lögnens
förljugna drömvärld
trycksvärtsfritt.

© Bosse 27 september 2017.




Fri vers (Prosapoesi) av Bossepoet från Österbotten
Läst 151 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-27 19:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten