Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skimmer

sommarens sista nektarinhimmel ger sin avskedsglöd
som en solkysst axel, huden mjuk och len
som skinnet på en mango, tung i handflatan

här i min famn är hennes vikt stadig
här sjunger insekterna i kör med staden nedanför
där sirener tjuter bland skyskraporna
som står raka och kalla i skymningen
och klyver horisontens mjuka silhuett

dess vassa kanter skrämmer mig i halvmörkret
och jag skyr för himlavalvets brinnande aprikos
medan bergen sväljer den hel
jag håller hennes varma kropp hårdare intill mig
livrädd för att släppa taget




Fri vers (Fri form) av maktspel
Läst 209 gånger
Publicerad 2017-10-06 20:34



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

maktspel
maktspel