Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Koloss på det enda spåret

Dyr är visst biljetten.
Men väl inne ser jag inte ut.
De därute verkar heller inte se in.

Vet ej varför jag är med på tåget.
Men de initierade framhärdar
betydelsen av att vara med.

Skäl framkastas att inte fullt ut delta
eller att bilda egna små stationer
på livets knaggliga stig.

Då kommer hot och förebråelser
om knasigheten att spräcka
den väl underbyggda enigheten.

Kommer osökt att tänka på
elefanten i rummet. Mänskor
och friheter går faktiskt i kras.

Ingen synes tillstå att denna
lik en uppstyltad koloss
som makten gjort till sin.

Och de som egentligen aldrig
köpte något inträde måste ändå
hålla god min utefter det enda spåret.




Fri vers (Fri form) av BenGust VIP
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-10-13 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP