Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sinnesro

Dånande frågor i förtvivlan
ur minnet hörs sorgesång
långt ut kastar krigetsmörker
tystnadens skugga.

Timglaset krossat
är vi I vredens tid.

Död frågar död
den lemlästa svarar
med utskuren tunga.

förtvivlans tid griper
människornas sinne
hatets pilar skjuts
träffar de knäfallna

Vreden böjer sorgens kropp
I bön till fädernas Gud.

Kastar då skuggan sinnets
mörker, långt i förtvivlan
hopplöshetens sorgesång
dånande frågor ur minnet.

Kriget Tystnaden
fredens duva faller
obegråten till marken.

© Bosse 16 oktober 2017.














Fri vers (Fri form) av Bossepoet från Österbotten
Läst 94 gånger
Publicerad 2017-10-16 12:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten