Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

#metoo

En rast i skolan. Killarna retar mig för mina bröst. En av dem jagar in mig i ett hörn. Trycker sin kropp mot mig och juckar så jag får skrapsår av tegelväggen.

*

Jag och en väninna står utanför ett budgethotell i Köpenhamn en sommarkväll och väntar på våra kompisar, som gör sig klara för en natt på stan. Två stiliga kostymklädda män i fyrtioårsåldern går på vägen, rakt emot oss. De stannar. Kanske de vill fråga om vägen. Den ena mannen ser mig djupt i ögonen och frågar: -How much?

*

Vi är tre tjejkompisar på krogen och vi pratar i mun på varann i baren, efter att inte ha setts på veckor. En ur killgänget intill, ställer sig bakom mig och sätter upp handen och drar den mellan mina ben. Gänget skrattar.

*

En dag när avdelningschefen går förbi säger han att han har karameller. Jag stannar till. -Va?, svarar jag. -I fickan, ler han. Du får ta dem själv. När avdelningschefen ska be mig om hjälp hämtar han en stol, sätter sig strax intill vid datorn och frågar vad jag hittar på. Plötsligt hans hand på mitt lår. Han ser på mitt besvärade ansikte, helt frågande. -Vaddå, det var ju bara i förbifarten liksom?

*

Har fått ett fotouppdrag på invigningen av ett konferenscenter och de tre männen som äger det, ber mig stå på knä så att de ska se "mäktiga" ut på bilden. - Och så är det ju så trevligt att se dig stå sådär, också. Skratt.

*

Vd:n kommer på besök och går förbi en timanställd kollega som inte jobbar så ofta. Han daskar henne hårt där bak och ropar -Nämen hejdu! Deeet var ett tag sen!

*

Två säljare på jobbet sitter i lunchrummet och drar sexistiska skämt. Jag skrattar inte.    -Du är så jävla dyster, säger den ene säljaren. Du har väl inte fått nåt på länge.

*

En närstående väninna berättar efter flera flera år, hur en pojkvän bundit henne trots att hon inte ville.

*

Vi är två tjejer som jobbar i biljettluckan till en friluftspark, när en man i sextioårsåldern lutar sig långt in över disken och utropar, med förställd besvikelse: "Jag hade ju beställt privat eskort med mycket naket och så, var tog det vägen, vaa?" Ett illa dolt gapskratt kommer strax som ett brev på posten. Han luktar sprit. Vi skrattar inte. 

 

...

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av Po VIP
Läst 701 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-10-17 21:12



Bookmark and Share


  Po VIP
tack själv healingalice
2017-10-17

  Po VIP
Ja eller hur, dyngan har ingen ände
2017-10-17

    Alice.skriver
Tack för att du delade <3
#metoo
2017-10-17

  Ric
Ännu mer dynga
2017-10-17
  > Nästa text
< Föregående

Po
Po VIP