Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Är alltmer osäker på vem som 'gör rätt'. Om det exempelvis heter 'först till kvarn får först mala'. Säg det gärna till människor som kommer sent till en busskö och ändå tränger sig på först. För att hinna först fram till 'sin plats'.


Känslor av olika slag





Inte gör du väl försök att kringgå systemet?
Tänkte väl det.
Att lappa och laga en maskin med vikta lappar,
tejp, sätt att lura och kringgå,
hitta kryphål och genvägar.
För att målet helgar medlen?

Rent av fuska helt enkelt.
Hur kan det var rätt ibland?
För att målet helgar medlen?

Vad är då rätt, mål och medel?
Att muta någon, tvinga sig till saker.
Manipulera och byta tjänster.
Hur kan saker vara rätt ibland?
För att målet helgar medlen?

Att det är rätt att stå på vinnande sida?
Tycker någon något annat?
De som förlorar, vinner de något?
Fundera på saken ett slag
och dra dina egna slutsatser.
Är det lite okej att bryta regler ibland?
Vem bestämmer det?
För att målet helgar medlen?




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 236 gånger
Publicerad 2017-10-18 20:40



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP