Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag vill inte


jag vill inte äta dina händer
det är inte dem jag vill åt
dina tröjor skaver över axlarna
och jag vill inte lägga mer snö på marken
den som trycker dina månader så hårt
på tunna ark som blöder igenom 

sätt pistolen mot ditt hjärta jag vill inte
längre vill inte alls
dina foton på polerade golv vill inte
ställ in alla bussförbindelser
mellan då och nu
förbjud jag vill inte
jag vill inte lämna de lånade böckerna
jag vill inte 

klarar vi av att stå på samma smältande isflak
sjunga våra sånger
det var knappast vad vi förväntade oss
då vi skrev på kontraktet
lägg dina källarhänder på skördetröskan
oavsett vad
jag vill inte

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 338 gånger
Publicerad 2017-10-19 07:42



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson