Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Replik #metoo

hur står du ut

inuti

med det du gör

utanför


som om det fanns

en knapp

att trycka på

stänga av

som om det

aldrig hänt


Ditt försvarstal


- jag, va? nej!

inte mina händer så

på dig utan att du

ville det


jag såg det i din blick

på hela dig

att det var DU 

som ville

som begärde

och jag bara gav

det du behövde


snarare var det

ett övergrepp på mig

att jag behövde ge något mer

utöver mina blickar


Min replik

- ja, det var du

och inte jag

för jag bad inte

om dina händer 

på någon del av mig


fingrar som trycktes in

din mun som täckte min

dina blickar som trängde mig


hur du skrattade

och sa att jag inte fattade

att vad jag behövde

var dig - en riktig man

en riktig man?!


snarare är du en feg liten skit

som kränker och tar dig för

av sådant som inte är ditt 

som låter din lust

utövas med makt


du går igång på det

fast du innerst inne vet

att det är fel

det är fel

FEL


och så åkte du dit

egentligen alldeles för sent

och nu tar får du ta allas hat

mot sådana som dig

och det är bara rätt


och hur skönt känns inte det

för mig och alla andra utsatta

när rättvisan segrar

och sanningen sipprar fram


Nu är det du som är avklädd

som är naken inpå bara skinnet

och längre in ändå


det är mig ett sant nöje

att allt nu kommit ut

för det är inte jag som gjort fel

jag sa nej, och nej igen

när du gick över alla gränser


min integritet

hela mitt jag

firar idag


ett nej är ett nej

och kan aldrig

jag sa aldrig

tolkas som ett ja














Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 313 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-10-20 14:59



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Mycket känslosamt skrivit
kan inte beskrivas bättre.
Har du läst min , Dessa övergrepp på kvinnor äklar mig
2017-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP