Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sorgmoln


Av längtan full


Jag är avstängd

avstängd är jag

är jag avstängd

avstängd jag är

Hur man än vänder och vrider på det så är jag avstängd. Avstängd efter dig. Som om tillvaron nu är upp och ner, att jag har fastnat mitt i en kullerbytta. Att aldrig mer få höra din mjuka stämma i mitt öra. Aldrig mer kunna ringa dig. Aldrig mer rulla mil efter mil för att hälsa på dig. Aldrig mer. Det känns alltför stort att ta in. Jag vill inte. Jag vill verkligen inte att du är borta. Jag vägrar. Så jag ringer dig alltjämt och vi pratar om allt mellan himmel och jord. Du skrattar, åh vad jag älskar ditt skratt. Du säger att det är sol hos dig och klarblå himmel. Hos mig rinner tårarna i kapp med regnet. Du säger att du saknar mig, att du saknar allt som det var. Jag frågar om du håller på att lösa korsord i tidningen vi stoppade med, liksom en penna och dina läsglasögon. Du säger att där du är behövs inga ting för där har du allting. Du tackar för dina två änglar i porslin som följde med dig på denna oändliga resa. Du hade en stor samling änglar. Du säger att du inte behöver dem mer och att var och en av dina änglar nu ska hitta sina nya hem. Ja, mamma det kommer de att göra, på loppmarknaden första helgen i juni när försommaren står som allra högst. Så säger du att nu måste du gå och att jag ska ha det så bra. Gråt ej vi hörs snart igen. 

Gråt ej vi hörs snart igen - åh vad jag längtar den dagen!

Jag är avstängd

avstängd är jag

är jag avstängd

avstängd jag är

 




Prosa (Kortnovell) av Poesia VIP
Läst 62 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2024-04-18 14:15



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Så mycken sorg och ledsenhet i dina ord men också glädje i fina minnen.
2024-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP