Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om inte grus

orden vill inte just nu
låta sig födas fram
eller ropas ut
knappt ens skrivas

tiden nu är mörk
från snö till regn i kyla
is som lovar halka
om inte grus

solen går ner 
om den ens stigit upp
mörkret ruvar 
skuggorna skrämmer

men ändå när solen lyser
gnistrar i isande gren
småfåglarna sjunger
änderna kraxar

då smyger våren runt
med tysta små steg
viskar att snart 
är den ljusa tiden här

inte längre frysa
sakta tinas fram
blå himmel 
och dikter

blå himmel och dikter







 

 

 




Fri vers (Fri form) av Poesia VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2024-01-30 15:19



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar.
2024-03-14

  Fjellhuldra VIP
Ån vad jag längtar till våren
när jag läser din fina dikt.
2024-01-31

  Monika A Mirsch VIP
tack för dina ord - och jag längtar till orden ... Kram!
2024-01-31

  Öknens Ros VIP
Ja, vem längtar inte till våren och värmen, en sol som skiner på blå himmel. Fint skrivet.
2024-01-31
  > Nästa text
< Föregående

Poesia
Poesia VIP