Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PLANTERA DINA ORD -BUSKAR I GOD JORDMÅN


PLANTERA DINA ORD -BUSKAR I GOD JORDMÅN

Ordet är bland det viktigaste vi ha fått som vårt verktyg
Det kan var hårt som sten mjukt som bomull, så blyg
Vi har sått ordet och hoppas att det kommer upp en riklig skörd
För livet består av rader av ord, något som gör oss berörd

Bara de inte hamnar bland tistlar utan att de kan växa sig stor
Väg dina ord ibland på en guldskål, det sa min farmor
För ordet kan både vara hemskt och ge oss människor frid
Så lägg ner ordet ibland, ta det varligt annars kan det bli strid

Ordet behöver också god jordmån annars vissnar det bort
För det ska vara så friskt och härlig som en god äppelsort
Om det blir torka får man bita i det sura äpplet flera gånger
Man behöver det mycket gärna när man ska skriva sånger

Så låt dina ord vara det viktigaste du har på jorden
För inget är så viktigt att du inte kan säga de goda orden
Många ord gör så du känner dig glad och får en klapp på kinden
Plantera dina ord -buskar och låt dem vaja för vinden

Bo Grapenskog




Fri vers av Knoparemoj
Läst 317 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-10-31 09:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Knoparemoj
Knoparemoj