Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Då var han redan 27 och hon hade hunnit bli 25. Redan på topp och sedan på väg utför, på sluttande plan i livet och dess märkliga bana. Satt och omsatt. Först som utdrag ur längre text. Nu som mer lättlästa rader med luft mellan.


Något litet om gossen och hennes ankomst (närhet)




Längtan känts väl svår efter att ha henne saknat?
Kröp hon ner vid hans sida i natten,
under de timmar han sov.

Blotta närvaron av henne,
doften av henne,
innan i kudden.

Han lade sig sent,
som för att förkorta tiden
tills hon kom.

Men då ögonblicket kom sov han redan.
Hennes trötta kropp och själ
hann ändå längta som ömsint.

Hade bädden varit tom då hon lade sig,
hur kall och som främmande hade den känts då?
Mellan varma lakan
och trött efter arbeten
hade hon ändå kunnat slinka ur sina kläder.

Vaska av sig det värsta
och känna viss samhörighet med gossen
som redan före henne
fått platsen vikt
för hennes att kännas beredd.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 328 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-11-03 22:24



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Jo, märks att en hel novell har legat och väntat bakom dessa varmkallt intresseväckande rader!?!
2017-11-04

  limerick
Vackert och inkännande!
2017-11-04
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP