Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gång åkte Torkel och Monicka med rälsbussen till Storuman. Då missade de en extra utsändning i radion. Det hade visst varit översvämning av några hundra källare, mera söderut. Det fick bli en framtida överraskning att husen stod kvar.


Hur att vara en god människa?





En god människa trampar inte ned sina välgörare
eller biter den hand som föder en. En god människa
slår inte ner andra som på impuls i en eller annan kö.
En god människa har inte gjort misshandel till främsta
fritids syssla.

En sådan människa bränner inte sommarstugor,
skolor, barnstugor eller förläggningar samt nog även
idrottsföreningens tennishangar eller scoutkårens
hus. En god människa går inte fram som en mindre
ångvält i

butiker och på öppen plats. En verkligt god människa
ramponerar inte fordon, våldgästar fester, bröllop och
begravningar. Men vad fanken gör en god människa då?
Förutom att göra inte skadegörelse, supa skallen av sig
själv och

andra, dra ner brallorna och kjolarna på sina nödiga
medmänniskor. Sticka ut arschlet genom nervevad ruta
eller lossa handbromsen på grannens bil som sedan
hittar den i ån...Vad fanken gör en god människa då?
Står och

ser på medan villan där borta står i ljusan låga efter
ett firande av Luscia fredagen den trettonde december,
något år med extra allt? Det som syns mest och bäst
är väl när någon bedragit kommunen, staten eller
landstinget samt

spelat bort förtroendevald kassa pengar på hästar?
Den som inte vill leva längre kan få aktiv dödshjälp
genom att låta någon annan ta ansvaret och skjuta
en till döds i hot och handgemäng. Bara att bli litet
med-vetande-gjord

om det som händer kan vara nog som motivation för
att vilja ligga i koma eller hamna kremerad i kruka
och få sig ett sista bad till sjöss. Nej, någon illvillig typ
vill jaget kanske inte vara än. Som samla sig till en
missnöjd massa

och bli nedtrampad av en demonstrativ massa och
sedan säga till närmsta förbipasserande journalist.
'Men jag var ju bara ute för att handla mjölk i butiken
på hörnet. Inte ville jag hamna mitt i en sådan där
mindre revolution.'




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 229 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-11-05 13:02



Bookmark and Share


  ULJO
Kärleken är den goda människans vapen
2017-11-06
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP