Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en ful grön väska

Han stod längst in i ett hörn och konverserade med en tjej som hade brun page och en ful grön väska hängandes runt axeln. Jag trodde att han skulle se hur vinglaset darrade i min hand när jag gick förbi, men han verkade inte se mig alls. Han fortsatte att prata, entusiastiskt och engagerat med page-tjejen när jag satte mig vid ett bord en bit bort och vände kroppen bort från honom.

Resten av kvällen sneglade jag åt deras håll och försökte skratta extra högt med förhoppningen att han skulle se hur kul jag hade. Men han tog ingen notis om mig. På något underligt vis kändes det som att alla människor på restaurangen var hans kompisar som alla såg hur dissad jag var. I smyg kanske de skrattade åt mig. Eller tyckte synd om mig. Jag vet inte vad som hade varit värst.

Efter prick tio minuter var jag tvungen att gå ut och hetsröka fem cigaretter på raken, och när jag kom in igen var både han och page-tjejen borta.

Flera timmar senare var jag påväg hem och cyklade förbi hans port. Jag försökte att koncentrera mig på vägen, men kunde inte låta bli att titta upp mot hans fönster. Kanske låg han naken med page-tjejen i sängen. Kanske sov de. Kanske hade de sex just precis i detta nu. Kanske låg hennes fula gröna väska på samma plats i hallen, där min hade legat för bara några veckor sedan. Kanske hade han bjudit henne på té och hällt i honung utan att fråga först, precis som han hade gjort till mig en gång. Kanske låg det till och med två tandborstar intill hans handfat, där det för några veckor sedan bara hade legat en. Fan i så fall.




Övriga genrer av mellifluous1
Läst 388 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-06 15:45



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

mellifluous1