Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En serie i fler delar än jaget gärna tänker på.


Förra veckans förklarade ord







Å-klagare.
-
En person som hittas i nära anslutning
till ett ofta långsamt flytande vattendrag.
Personen ifråga ifrågasätter vattnet,
dess möjliga tillskyndare, badjävlar
och annat löst klientel.

'Måste det rinna just där? Vattnet.'
Sjunger personen genom att häva upp
sin stämma. Ibland går det att tro sig se
och höra en sådan individ i städer som
Jönköping, Lidköping, Norrköping,

Uppsala och Karlskrona. Nyköping
har hitintills klarat sig ypperligt men
förväntas att i dagarna få besök av
en sådan individ. Tills vidare står en
väntan högt i kurs.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 471 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-07 14:28



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Påminner mig om Grönköpingsån där klaffbron stängdes för att förhindra Skövdebor att komma in Grönköping!

2017-11-09

  Gunwale VIP
På tal om köpingar, det var väl i Grönköpings veckoblad det en gång berättades om ett miljöarbete som innebar att man t ex skulle jämna ut "felplacerade" berg?
("Åsklagare"...?)
2017-11-07

  ULJO
Har väl inte simkort eftersom hen klagar på ån.
2017-11-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP