Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Månadens färg är turkos. Decembers färg är vit. Tre, tre, tre, tre.


Filosofiska funderingar





Meningsfullt blir umgänget bara
då vi är överens om reglerna
och meningen med samvaron.

Så fort balansen oss emellan
sätts ur spel,
slocknar också lågan.

Blott då vi undgår att reta gallfeber på varandra
genom att söka vinna på poäng
genom att tala förbi varandra

på ett språk och en nivå som gör att vi förlorar oss
och hamnar ur fokus,
undgår vi även att göra varandra direkt illa.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 388 gånger
Publicerad 2017-11-08 13:19



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Usch ja vad det är tråkig när folk pratar förbi varandra, våra politiker är ett mycket dåligt föredöme .
Det fanns ett Norskt radioprogram som hette Pensionisterna där två Pensionärer samtalade med varandra
det var humoristiskt och stundtals dråpligt men det var tydligt att ingen hade lyssnat på vad den andre sagt
och ingen av dom tycktes reagera på detta. Ungefär som små barn pratar med varandra.
2017-11-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP