Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Skrivarjaget bör här inte förväxlas med det 'jag' som texterna talar om. Ehuru de ej är ett och samba.) En individ har bara ett liv. När som helst avslutas det. Skulle du vara villig att betala priset? De flesta verkar vilja skylla på annan sedan.


Livets hårda konsekvenser





I.
Jag ville inte bita i det sura äpplet,
men som det ser ut nu
måste jag kanske göra det ändå.

II.
Jag kunde ha haft jobb, karriär, bostad.
En säker framtid utstakad för mig.
Men jag varken ville eller betalade priset.
Det gick till andra, vilka hade en mer
eftergiven själ och ryggrad, än jag själv.


III.
Det kunde ha varit så annorlunda.
Men då hade jag fått ge upp mina principer.
Ge avkall på dem, gång efter gång.
Tills bara smulor efter dem vore kvarstoden.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 296 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-11-11 18:28



Bookmark and Share


  ULJO
I slutändan får man ändå stå för sina val
2017-11-14

  Öknens Ros VIP
Om inte om hade varit...
2017-11-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP