Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det är mycket som vi har Afrika att tacka för. Inte minst svängig musik


Rötter i Afrika

Jag vet en del om min natur och vad jag tycker om
Jag minns hur det kändes när glädjen i musiken kom
Jag har varit förtrollad av stämningar i moll och dur
stämningar som är en del i en skön musikkultur

med Rötter i Afrika

Man säger att vi nu säkert vet - det är inte bara som man tror
att vi alla en gång kom från landet där de bor
som nu är brunare än min egen farfarsfar
Det spelar ingen roll för mig - jag känner att jag också har

Rötter i Afrika

Jag går här långt i norr med mycket kläder på
på den delen av vår jord där heta dagar är få
Att jag behöver varma kläder och hus där det inte drar
är så klart tecken på att jag och andra också har

Rötter i Afrika




Fri vers (Modernistisk dikt) av Motljuset VIP
Läst 265 gånger
Publicerad 2017-11-11 23:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Motljuset
Motljuset VIP