Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten är tillkommen och nedskriven utan samtal med annan, ljud eller annan rörelse av minsta slag.


Något litet om tigandets estetetik




Under tilltagandet och slakten teg de.
Liksom de tigit under själva jakten
och under förberedelserna inför den.

De intog måltiden under tystnad.
Då maten var slut teg de sig igenom aftonen,
görandes sina åtaganden och göranden
som automatiskt, som nitiskt,
som en sorts ceremoni eller disciplin.

De undvek slarv och brådska
och gjorde allt med yttersta noggrannhet och respekt.
För görandet, för ämnet, för sig själva och för varandra.,




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 411 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-11-12 11:27



Bookmark and Share


    ej medlem längre
verkar som en stor tystnad
breder ut sig efter slakten
fast alla är ju inte jägare
som tur ä. :)


2017-11-12
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP