Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blev en Haiku-kedja. Haiku, alla i samma anda men formade utav själen.


En känsla bär många ord.

Läppar röda som
äpplen mogna i trädet
Sorgsen glädje bär



Svart strålar de nu
vassens rötter ner i jord
Glädjen bärs vidare


Solen skiner på
gräset som grönt lockar till
Förföra förakt


Skrikande gäss om
tidens begynnelseregn
Gemenskap idag


Blå drag i himlen
ger små pölar på marken
Väntan är själeld




Bunden vers (Haiku) av Ymje Sköld
Läst 397 gånger
Publicerad 2006-05-30 22:38



Bookmark and Share


  The Stargazer
Jag blir alltid lika imponerad av vilka bra grejer folk kan få till i den här diktformen, trots att den har så många regler och begränsningar. Jag antar att det här är en haikukedja, en och samma dikt alltså (men jag blev lite fundersam efter att ha läst din beskrivning). Som du själv skrev har allt samma anda, en blandning av natur och känslor som var härlig. Det enda jag funderade över var den fjärde delen: "Skrikande gäss om tidens begynnelseregn" (begynnelseregn är ett ord!). Menar du att gässen skriker om tidens begynnelseregn? I så fall skulle jag vilja föreslå en liten, liten omformulering där: "gäss skrikande om tidens begynnelseregn". Annars var det vacker och speciell läsning. Och titeln var föresten jättefin.
2006-05-30
  > Nästa text
< Föregående

Ymje Sköld
Ymje Sköld