Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vän(lighet)

Vänner gör allt för varandra
såklart.
Torkar blodet från huden
smeker tårar från kind.
Däckad
dekadens
och alkohol.
Men han bär mig hem.
Det är så vänner gör.

Doft av mänsklig värme
kvitter och slagborr
utanför fönstret gick solen upp.
Persiennmönster på rödfläckiga
näsdukar.
På nattduksbordet låg tabletter
stillar värken i huvudet
men inte minnet av ruset
av femhundra öl
och en flaska vin.
Den betalade han.

Han låg med mig.
Jag låg med honom.
Men han låg med andra,
det gjorde jag också.

Aldrig glömde vi kondom
men inatt sprack den
fast det gjorde ingenting,
när jag nämnde.
Han sa inget.

I smutsiga lakan
det fanns blodfläckar
med armarna runt mig
gick ut.
Sopade undan använd kondom
askfat och burkar
att tömmas.
Lämnade en hundring
till frukost.

Det viskas om vänskap
och barnmorskan ler.
Jag är rädd för blod
och smärta.
Aj.
“Fick du hjälp med att betala pillret?”
Det fick jag inte.

Men det gör ingenting.
Vi är bara vänner
och vänner hjälper varandra.




Fri vers (Fri form) av vadtvåöronklarar
Läst 486 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-02 20:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

vadtvåöronklarar

Senast publicerade
Vän(lighet)
Skogssvalan
* Se alla