Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HELGSMÅL

Det var bättre förr, när helgens tystnad föll in på lördags eftermiddag. Det ända som hördes var vägglössen som knäppte i väggen och bakom Kungens porträtt med ram av guld där de vilade inför natten.
När klockan hade slagit sex gick jag till skåpet, låste upp och drog korken ur flaskan. Måttade en redig sup i glaset som dracks med en sockerbit.
Det blir bara en hördes från kvinnan ute i köket. Du vet vad det är för en dag i dag. Det är Lördag och helgsmål, du har dina plikter.
Korken kördes in i flaskan, ställdes med supglaset i skåpet som låstes med nyckel.
Den första supen togs nu och sedan blir det nog en till som belöning, som vanligt tänkte jag. Masade mig tillbaks till bordet och min tidning.
Suckade nöjd, tystnaden inget onödigt prat. Ljuden var stillsamma och rogivande. Hon diskade i köket, men sen till kvällen. Plikten, inte oäven för gamlingarna, de kände sig inte ensamma. Gemenskapen under fällen den gav värme, närhet och lycka.
© Bosse 4 december 2017.





Fri vers (Spoken word/Slam) av Bossepoet från Österbotten
Läst 257 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-04 10:05



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Haaha! knäpparvals
Bakom konungslig
Bild. Härlighets nostalgi
Framkallande suveräna
Bilder!
;)
2017-12-04
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten