Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
.


Indiansommar

Man brukar säga att en kär indian
har många namn
och bär sin stolthet i praktfull skrud

Man brukar säga att en död indian
talar med myndig stämma
då hans kraft aldrig dör helt och absolut

Om jag var en indian
skulle jag vilja vara döpt till
Trädet-som-sprider-värme-och-strävar-mot-kylan

En kär indian har många namn
och intill min vilostad vakar de döda
de talar med kraftfull stämma till mina barn
om en framtid där fälten är gröna

De döda indianerna skänker faderligt lugn
och mina namn blir bara fler
men jag har ändå inte ännu kommit att
bli en kär indian.




Fri vers av Johan Bäck
Läst 363 gånger
Publicerad 2004-10-04 14:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johan Bäck
Johan Bäck