Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonlussehälsning från Lassa-Rettet: Till Nissa Blå


Dr. Lasse Trikeau, 13 December
Tjif på Lassa-Rettet

 

Här kommer en hastig och lustig rapport:
Som du vet lackar det i rasande fart mot jul,
vi pustar nu ut efter ett eldigt lussetåg. Kul
var det att bror din klädde sig i kortkort 

pepparkakskeps och mor skred i stjärndräkt
saligt tindrande sjöng att Staffan hade taco i
sin hjärna, i Eljests skägg lös lycklig anarki
och jag spelade lussekatt och låg elbasfläkt. 

Som du förstår går deras tillfrisknande i fart,
så du kan lugnt bädda nytt därhemma för de tu.
Och skulle du kunna avvara ännu en liten säng 

till Eljest också? Självklart får du en liten peng
för omaket. Han är liten i maten: grötgratäng
är det enda han tål. Skulle det gå hörrö du du du?

 

Hoppsan nu bultar det på porten. Jag väntar troll som ska skuggrenas, och det brukar gå väldigt fort, de är nämligen inte så skuggiga som de tror. Skulle bli glad om du kunde ge besked angående Eljest när du vet besked. Annars får han bo bland tomtarna på loftet.

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Stefan Albrektsson
Läst 362 gånger
Publicerad 2017-12-13 07:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson