Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skrutten

Jakobs nya stege
nådde aldrig ända fram.
Kvanterna som lena barn

vi sveper ned,
alla sjöng. Vi sveper
Keplers udda stuga
bort.

Sagor nya och gamla
stjärnbarnen tänder
mejlen den gnistrar
i ring kring polen.

Stackars alla på jorden
snart blomster spricker,
ur ängla duster opp,
fy för pollen.

Om en vecka har det hänt.

© Bosse 14 december 2017.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Bossepoet från Österbotten
Läst 153 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-12-14 16:45



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Hasselhängen sprider gula guldmoln av pollen, sätter stopp för pållen att dra tomtelasset...
2017-12-15
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten