Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Depparekväll

Du är nu 14 år lilla katt, du föddes en höst, det var i rosens blomningstid. Matte hade planterat två fina skott som klättrat upp i spaljén jag byggt.
Stora starka de var, slingrade i par kring varandra så rart. Blommorna lyste röda, vår kärleks färg det var, sen ett halvsekels tid.
Till julen klippte jag en sista ros, det blev den dag då matte dog. Ensamma vi blev katten och jag.
Nu är det höst och rosen den av sorg förtvinat, vad vet jag. Taggig och torkad stammen står kvar.
Spinn min lilla katt, det så man läker själasår.

© Bosse 18 december 2017.











Prosa (100-ordare) av Bossepoet från Österbotten
Läst 385 gånger
Publicerad 2017-12-18 23:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten