Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Friheten tveeggade svärd.

Det onödiga vetandets mantra. Konstruktiv destruktion i juletid.
Mer än 70 mi1joner hajar dödas varje år för att vi skall få vårt lystmäte på hajfenssoppa tillfredsställt. Säkert framtidens måste på ett julbord.
Ser i en framtida vision hajar i stora burar rygg invid rygg, fena vid fena. Enda uppgiften att producera en delikat ryggfena för vår gourmanda njutning. Resterna av hajen är endast oanvändbart avfall.
Nu till Julen kommer vi åter att producera avfall, i större mängd än åren förut.
Tonvis med papper miljontals med träd har förbrukats för att vi skall slå den lilla presenten i ett glansigt gåvomeddelande till våra nära och förhoppningsvis kära.
Detta är däremot en ett bidrag till det miljötänkande, återbruket. Vi recyclar emballaget detta redan döda förbrukade ting. Till vad nytta frågar ingen, döda ting skriker ej.

Skrek hajen, grät djuret i bur innan döden kom. Jag önskar en glad jul till det produktiva slösande samhällets Julfirande.

©Bosse 23 december 2017.




Fri vers (Spoken word/Slam) av Bossepoet från Österbotten
Läst 271 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-12-23 08:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Det med hajarna är ju förfärligt. Bra att du påminner oss om det.
2017-12-23

  Larz Gustafsson VIP
Detta du tar upp om hajen är verkligen beklämmande. Människans synd slår igenom på alla områden.
Vi förstör skapelsen på grund av vår inneboende destruktivitet och rofferimentalitet.

Räcker det inte med att folk ägnade sig åt massakrer på vithajar efter filmen "Hajen"?
2017-12-23
  > Nästa text
< Föregående

Bossepoet från Österbotten
Bossepoet från Österbotten