Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sådana här ömhetsbetygelser är ingenting för metoo som ser alla fysiska närmanden som sexuella ofredanden.


DET BEHÖVDES SÅ LITE

Stockholm julaftons morgon ca: 08:35.

Tar tunnelbanan in mot city,en okänd kvinna mellan 40-50-årsåldern gråter tyst,tårarna rinner sakta nedför hennes kinder.

Ser hur hon anstränger sig hålla tillbaka ryggpartiets skalv inför varje gråtattack.

Vi sitter mitt emot varandra och hon skymtar min blick en kort stund.

Innan jag går av vid T-centralen stryker jag ödmjukt ena handen över hennes vänstra kind.

Det var bara det som behövdes av en medmänniskas närvarande empati i lidandet samt lite mod med risk att bli anmäld för ofredande av Metoo-terroristerna.

*




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 312 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-12-24 20:04



Bookmark and Share


  Scarlett Miryam VIP
En gång skrev jag att författaren gav mig hopp om mänskligheten, men det är person - SAKEN är att det här är vad som behövs, inte (olika typer av) taggar.
2017-12-25

  Ric
En del är mer vakna och empatiska än andra, och visst kan det göra enorm skillnad för den ensamme att bara bli sedd. God jul på dig Sten! :)
2017-12-24
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP