Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bild på mig under flera timmar jul promenadpass på mycket mer en minus 10 grader i fjällen, med rosakind och bestämda blickar koma i värmestuga.


Jul tomten är en köpman av intryck

 Jul tomten är en köpman av intryck, som gillar att elda sin eld  och för vissa som jag låtsas att klaga på att mannen byter kläder när vädret ändras, då fader frös är som starkarast och det blir vinter på riktig.

När jorden är täckt med en tjock vit slöja av snö,

Sorberar min nyfikenhet från den råa verklighetens som förblir i mitt medvetande med en ledsen och bitter smak.

Eftersom livet inte är som sagor. Inte ens som i filmer, men många överraskar oss och kommer oväntat.

 

Sedan, visar jag ett spel, som är född i tankar.

 vill söta tider och vilken som helst knut från nacken försviner.

och försöker att gömma allt som verkar ful och sorgligt, obehagligt, och jag tar det från glädjeglädjepriset.

 

Liksom utseendemålare i falska bekvämligheter döljer de för många ohelade sår.

och simulerar så många tvingade leenden som matar sig på irrationella åsikter.

Från den hycklande slöjan av bedrägeri som täcker den eländiga och bitter sanningen,

Och även om det är mer ömtåligt än ett hår blir det en grund för naturens illusioner.

 

 

Vilket problem som helst höljer sig genom att anta sin lösning,

även om den helande vägen är full av jobb, trötthet och suck,

och till synes olöst.

 

De är en av de för svaga, förförda av bekvämlighetens anda, som begravade  sig i privat glans av någon potential.

Och i stället för att kämpa på en verklig front, sjunker jag i lögnens ingenting.

Och om jultomten, jag har illusionen om i olika uttryck, och den som vägrar att göra någon ansträngning mot helande,

 är fast blockat i komfortzonen, och förblev bara en sorglig> köpman av intryck.




Fri vers (Fri form) av Jeflea Norma, Diana. VIP
Läst 297 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-12-25 09:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeflea Norma, Diana.
Jeflea Norma, Diana. VIP