Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ba-ba-ba-ba-ba-ba ba-ba-


I denna grotta sover alla
fladdermössen upp och ned,
hänger tätt tätt med slutna ögon
hopfällda i sina imaginära jag. 

Ba-ba-ba-ba-ba-ba ba-ba-
Batman, och hans mindre coola polare
Ro-ro-Robin, sveper in i lägenheten 

som en sommargardin. Den coolare
av de två pekar med batpickadollen
och väser: ”Säg!” och jag säger:             , 

då väser han igen: ”Visa!” och jag visar            .
Han blundar bakom sin mask, väser: ”Dra!”
och jag drog                                 . Han förstod 

vad som menades: Att det vare sig finns
fånge eller fängelse – fångvaktaren
är trikåklädd – en utbränd sol.
Plötsligt blir det kallt i hjältedräkten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 427 gånger
Publicerad 2018-01-02 09:38



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson