Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är öde där vår skugga sitter kvar

Hatar alla platser som vi gjorde till våra.

Observatorielunden
Hagaparken
Stadshuskajen

Det är alltid öde där vår skugga sitter kvar.
I folkmassan. Var det du? Eller du?

De där platserna i förorten.

Bänkarna. Stenarna. Fönstren att spana in genom.
Containrarna. Lekplatserna. Dungarna. Våra.
De ligger kvar när du flytt. De ligger kvar när jag dör.
Höghusen. Köpcentren. Skolan.
Var det du? Eller du?

Det är öde där vår skugga sitter kvar,
men jag hör röster.




Fri vers (Fri form) av Tina-sol
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-01-02 21:09



Bookmark and Share


  Peter G VIP
saknad är en tuff sak att hantera, särskilt när man påminns hela tiden...

Fin text med vemod som känns!
2018-01-06

  Larz Gustafsson VIP
Observatorieparken ligger i Uppsala. Inte att förväxlas med, således.

Ibland kan jag i min fantasi uppleva att minnen liksom svävar över vissa stråk här i Gävle
2018-01-03

  Prepilog
Åh. Vackert och melankoliskt.
2018-01-02
  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol