Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt om hopp


Innan solen

Innan solen stiger upp

finns det många timmar

lång stund för drömmar


Dagen vill jag förändra

med kärlek och styrka

hela världens liv och tid och styrka


Solen kommer i alla fall

Jag vill vara vaken

göra allt på riktigt

Gott, som jag vet finns

Som händer hela tiden

Verklighet som finns

och som under dagen

gömmer sin svans nånstans


Dock är det lätt att vara tyst och hålla undan

Och där kommer ensamhet

från hålla undanhet


Och så länge man andas är man inte död

Det finns ingen

som inte skulle duga

för sitt eget varande

för att vara

för att komma till liv







Fri vers (Fri form) av Sikri Skogen
Läst 422 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-01-04 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sikri Skogen