Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jorden snurrar i timman



Ett skall i skogen
en måne och ett hav

En skugga och en svans
ett minne i ett stänk

En visare i en klocka
tiden och begreppet

En visdom och ett slut
vitsippan och våren

Sen vinden nerbäddad
i sängen

December och röken
mot fönstret

Sömnen som har fastnat
i pälsen

Hjärtat på morgonen
och minnet fast i sägnen

Han känner pulsen i vidskepelsen
och undrar så förfärat,
vad detta skall egentligen betyder

Klockan vänder på sekunden
Jorden snurrar i timman

Dygnet och Världen,
stjärnorna hålen och hypotesen

Ett Iq en vätebomb
och mänskligheten




Fri vers av Ubuntu
Läst 990 gånger och applåderad av 15 personer
Utvald text
Publicerad 2018-01-08 03:02



Bookmark and Share


  livet...
ojojoj fan vad bra skrivet. känner igen mig så mycket.
2018-02-03

    ej medlem längre
bra diktat.
2018-01-13

  Ronny Berk
Poesi som söker, eller ?
2018-01-08

  objekt3
en trasa love
annars tänker jag något om fioler men inte en fiol
2018-01-08
  > Nästa text
< Föregående

Ubuntu