Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ur "Dikter på -ikt".


Svikt

Solen slår mot horisonten gång på gång,
men ändå sviktar den inte mot dess slag.

Varför du banka näven så hårt, min sol?
Är det månne för att hindra nattens viol?

Hur än horisonten rodna av skymningsblod;
så blir den grå igen av mänsklig flod.

Produkten är densamma av dess sång,
som suckar i dagens välbehag.

Ack, mitt föl av liv och lem!
Kan du mig följa på resan
hem?

Du kan också svikta mot mitt slag:
du sköna häst av grått bohag,

Varför sol? Och ändå tung?




Fri vers av Riggoletto
Läst 198 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-01-16 22:41



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Riggoletto

Senast publicerade
Gikt
Konflikt
Svikt
* Se alla